top of page

Alleen

De man alleen bij de kerk intrigeerde mij. De gele plastic zak naast hem waaide op. Het deed mij denken aan een monnik in een habijt. Het habijt staat als een teken van afzondering. De oude kerk, oude stenen, de zon een rugzak. Een bijzonder plaatje en ik zie een schilderij aankomen.

Was het de eenzaamheid, alleen zijn, architectuur, armoede of vrijheid wat mij in dit geheel aantrok?


Grietje was in Amsterdam naar het van Gogh museum samen met Xana, haar dochter. De nacht ervoor hadden we de nacht doorgebracht in een hotel aan zee. Onze oude woonplaats, Egmond aan Zee.

Het voelde vertrouwd maar toch anders. Nu als toeristen in Nederland. Veel Duits hoorden wij om ons heen praten.

Ik was 's avonds gaan hardlopen op het strand. Vele rode lichtjes aan de horizon. De windmolens hadden de zee overgenomen. Alsof er een grote drukke stad lag in zee. Het mystieke aan de zee was weg en voelde mij even verdrietig.

Als kind vond ik de zee oneindige groot, ruig en wilde varen. Weg van de drukte en op naar een spannende wereld die voor mij lag. Het avontuur tegemoed met spanning en onbekendheid.

'Mijn zee' was er niet meer. Waarom verdwijnen in mijn ogen mooie dingen?


Ik bracht de dag in Alkmaar door, kocht een paar schoenen en was een van de velen mensen in een stad die op weg waren. De drukte was direct merkbaar maar ik had mij snel aangepast. Een kringloop bracht niets op. Geen gesigneerde vazen en of keramiek uit de Scandinavische landen. Wel wat Duitse vaasjes maar voor ons niet interessant.

Bij een klein kleurrijk winkeltje kocht ik een paar mooie 2e keus boeken. Hoe 'toevallig' stond hier een mooi boek over Edvard Munch, de kunstenaar van 'de schreeuw'.

Zijn werkwijze en composities boeien mij. Een permanente tentoonstelling in (Nasjonalgalleriet) Oslo staat op ons programma.

Een paar weken geleden hing een poster van deze bloeiende kunstenaar op het vliegveld in Oslo.


Twee dagen zonder Grietje is lang genoeg😊 Het is gewoon saai en ik mis haar mooie glimlach.


De man bij de kerk blijft mij bezig houden. Volgens mij is het de vrijheid die het oproept.


In Nederland is alles netjes en georganiseerd. Tuintjes met hekjes en keurig onderhouden. Bordjes met wat ik niet mag in het bos zodat ik het niet vergeet.

Leukje terasjes en lieve mensen die je bedienen in een restaurant.


Zondag reizen we weer af. Op naar onze Elanden, vossen, wolven en de beer😁 en de rode huisjes.


Maak er een mooie dag van🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻


41 weergaven8 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

8 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Unknown member
een uur geleden

Ja,als je kunt kijken en het wil zien is het op heel veel plaatsen prachtig.Ik geniet er van in ieder geval..

Like

Unknown member
4 uur geleden

Eenzaamheid is een vervelend iets, zie het ook om me heen, zo nu en dan is ook gekozen voor bewuste eenzaamheid. Met de juiste vriendenkring om je heen en zorgen dat je midden in de wereld staat kun je zeker goed genieten van alles om je heen. Nog een goede reis terug naar Zweden.

Like

Unknown member
5 uur geleden
Rated 5 out of 5 stars.

Het is de veranderende wereld in een notendop, niets blijft bij wat ooit was, aanpassen dat heeft Darwin voor ons ontdekt. Moderne dingen als iPads en iPhones halen de dingen ongeacht de afstand direct in je eigen wereld. Confronterend omdat de eenzaamheid toeneemt waar eigenlijk meer behoefte is aan sociale samenhang. Of we daarin slagen 😲 time will tell. Tijd staat slechts stil in het museum 🥴 goede thuis reis en blijf gezond 🙏🍀 prettig zonnig weekend. Pm binnenkort is de bevrijding van Alkmaar te vieren ook 450 jr geleden!

Like

Unknown member
een dag geleden
Rated 5 out of 5 stars.

Goede en voorspoedige reis terug🥰

Like

Unknown member
een dag geleden

De dufel is oud Ans😁

Dank voor je mooie reactie. Geniet van het mooie weer vandaag💚💛

Edited
Like
bottom of page