top of page

Kunst en Natuur geven een geluksgevoel

Een mysterieuze gestalte en een verhaal. Was Grietje jaren geleden al bezig met Zweden toen zij dit schilderij maakte. Het kwam steeds niet af. Toch maakt dit spannend. Wat maakt dit schilderij zo bijzonder? Voor mijn gevoel is het klaar.


De ezel hebben we in Denemarken voor een luttel bedrag gekocht. De natuur kregen we erbij. De Zorg is op de achtergrond geraakt. Grietje en ik zijn niet meer zo nodig. Vele prachtige initiatieven en de dementie is op de kaart gezet door vele anderen. Zorgvoorzieningen weten nu hoe zij kunnen omgaan met mensen die dementie hebben horen wij.


Wij richten ons al lange tijd op de preventie. Kan een geluksgevoel bijdragen aan een positieve gezondheid. Kunnen wij dementie voorkomen of langer uitstellen het te krijgen.

In Zweden merken wij dat de omgeving maakt dat ons welbevinden toeneemt. De rust van de natuur geeft een positief effect en vertraagt ons handelen. Direct hier in Nederland vorige week keken we weer op de klok in de kamer en de agenda ging weer ons leven leiden. Het stressniveau nam toe en een geluksgevoel werd wat minder.

Natuurlijk is de omgeving niet bepalend hoe jij je voelt maar is wel belangrijk. Wij hebben ons leven weer aangepast en het geluksgevoel nam weer toe.

De klok hebben we van de muur gehaald 😁


In Zweden zijn we op zoek naar prachtige glas en keramiek ontwerpen in de 50 en 60-er jaren of eerder. Een periode waarin kunstenaars de vrije hand hadden en A.I. nog niet bestond. We verbazen ons erover dat hier zo weinig bekend is van het Zweedse glas.

Glasdesign van Målerås, Zweden


Gisteren waren Grietje en ik op pad en bezochten een glasatelier in Orvelte en zagen daar unieke stukken staan die voor ons nog een droom zijn om in Zweden te vinden. Toch zijn we heel blij met onze eigen collectie.

Onderweg kwamen we bij een voor mij nieuwe brocante zaak in Wezup en kochten een oude jaren 50 lamp voor in Zweden.

Eigenlijk staat zij al prachtig in de tuin.


Vandaag nog even op pad met de Austin Healey en zal dit wel een van de laatste dagen zijn dat we open kunnen rijden. De komende tijd gaat de herfst ingang krijgen en laat zien dat zij er is.

Een mooie dag😊🌻

89 weergaven6 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

6 則留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等
未知的會員
9月22日

Weer een mooi verhaal Jan en Grietje, de wegen in het leven lopen over nog niet eerder verkende paden, leuke foto de AH Grietje achter het stuur en Jan rechts in de reflectie 👍🍀 fijne zondag en ook andere dagen 🤗💐wat glas al niet vermag in de vele functies 😊

已編輯
按讚
未知的會員
9月22日
回覆

Wat leuk dat je dit opmerkt van de reflexie. Met glas kun je alle kanten op.Wat een prachtige stukken zijn er in Zweden gemaakt. Ik vond voorwerpen van glas maar suf en soft. Sinds wij zien wat voor bijzondere ontwerpers maken en hebben bedacht kijken wij er anders tegenaan. Amerikanen zijn gek van dit glaswerk.

Dank voor je mooie reactie😊

按讚

未知的會員
9月22日

Kunst en Natuur blijven onderwerpen die zo belangrijk zijn voor gezonde ontspanning. Schilderkunst is ook zo mooi en zoveel in te beleven. Als je zelf schilderen kunt nog mooier. Glaswerk is en blijft zo mooi om te zien, hoe met veel vakmanschap iets is gemaakt. De laatste week midden in de natuur doorgebracht, de goudgele uien aan mijn neus voorbij zien gaan. Dan kun je ook zien hoe mooi moeder natuur wel is, Er is geen ui gelijk en van klein naar groot , meest in goede vorm en zo nu en dan een afwijkende zoals moeder natuur ook geeft.

Maar in Nederland , zoek de natuur maar op , daar is nog de rust.

Na een verblijf in Nederland…


按讚
未知的會員
9月22日
回覆

Ja Jan vakmanschap is belangrijk. Jij weet zoveel van oldtimers af en een plezier om dat te horen. De natuur is prachtig😁

Vanmiddag waren we vlak bij jouw huis. Zagen geen auto staan. Waren voor verjaardag geweest in Aalden bij mijn dochter.

Dank voor je reactie🙏🌻

按讚

未知的會員
9月22日

Jullie ook een mooie dag.Hier staat een bezoekje aan het Sprookjeshof in de planning met 2 jonge kleindochters. Eentje sliep hier en man wat een energie meteen weer bij opstaan.Wel heel gezellig.



按讚
未知的會員
9月22日
回覆

Leuk hoor een dagje sprookjeshof. Vond het mooi toen ik er een keer geweest ben.

Wat een mooie fot weer Ans.

Dank voor je reactie🙏🌻🌻

按讚
bottom of page